Juniortruppen gjorde internationell debut i Aphrodite cup

28.03.2017

Under några dagar har gymnaster och tränare från Landskrona Kvinnliga GF vistats i Athen för att delta i Aphrodite Cup 2017. Soligt väder gladde gymnaster vid sightseeing i Athens innerstad samt vid stranden mellan träningar och tävling.

Det var 23 nationer på plats och totalt var den 265 tävlande gymnaster fördelade på olika ålders och svårighetsklasser.

Juniortruppen bestående av Alma Månsson, Tuva Henckel, Astrid Kristensson Nilsson, Lucia Modeér Castro och Celine Vergara hade inte mycket att sätta emot Ryssland, Ukraina och övriga nations trupper.

Flickorna fick lära sig hur det var att ta för sig på träningsytan och fightas om platsen. Något nervösa gymnaster vid första dagens körning med lite för många tapp. Men båda agerande och körning blev betydligt bättre andra dagen och poängen steg en liten aning. Med skräckblandad förtjusning har truppen gjort internationell debut. Fått mycket inspiration av duktiga nationer på plats och haft roligt tillsammans. Rysslands nationaltrupp vann naturligtvis juniortruppens tävling.

Meja Engdahl Petersson och Olivia Kristensson Nilsson har båda inte tävlatsedan i december och det märktes att deras nya program inte sitter i ryggmärgen samt att det var ett tag sedan de stod på tävlingsgolvet.

Första dagen tävlade Meja och Olivia tunnband och boll. Och prestationerna var lite darriga. Andra dagen tävlades det i käglor och band. I käglor gick det bra för båda och poängen steg betydligt. I grenen band blev det dock sämre resultat. Därför blir det nog en hel del bandprogram att träna framöver.

Gymnaster från Ryssland och hemmanationen Grekland toppade den individuella resultat listan. Även om inte tävlingen gick som förväntat, har flickorna lärt sig mycket och stiftade bekantskap med gymnaster från bl.a.England och Singapore under banketten där de dansade till sent på natten. 

Skapa din hemsida gratis!