Höstens första tävling på hemmaplan hölls i helgen på Puls arena

29.10.2018

Nu har säsongen för de rytmiska gymnasterna i Landskrona Kvinnliga GF kört igång på allvar och det tävlas i princip varje helg från nu och framöver till mitten på december båden regionalt, nationellt och internationellt.

Under lördagen var det Landskrona Kv.GFs tur att arrangera en tävling på hemmaplan i Puls arena. Tävlingen var både Regionstävling 3 och DM indelade i olika ålders- och svårighetskategorier.

Som brukligt är inleddes dagen med de yngsta tävlingsdeltagarna och LKGF hade många "nya" individuella miniorer på tävlingsmattan som genomförde program med boll och ett program utan handredskap. Bäst lyckades Lisa Lekeberg som tog hem en fin andraplats. Lisa har tävlat ett par tillfällen tidigare i denna kategori. Debutanterna Rinesa Osmani, Isabella Sadjadi, Greta Bajraktari och Liusiya Koroleva gjorde alla en stabil insats och vi ser fram emot fortsatt tävlande av dessa framtida gymnaster. Tuva Dustler från Nevis RGK segrade.

Ungdomsgymnasterna som tävlar på lite enklare valfria program körde två grenar med redskap och där Milena Kovalenkos insats med boll och tunnband belönades med en silvermedalj. Miranda Aarstad blev bronsmedaljör och Linnéa Larsson hamnade på en fin fjärdeplats. Alla tre flickorna jobbade bra på tävlingsgolvet och gjorde fina insatser utifrån förutsättningar för dagen. Melanie Christov, Nevis RGK vann Ungdomsklassen.

I juniorklassen tog LKGF hand om samtliga medaljer genom gymnasterna Meja Engdahl Petersson, Tuva Henckel, Alma Månsson och Astrid Kristensson Nilsson. Det syns att flickorna har en bit kvar till formkurvans peak, men de jobbar hårt på att sätta sina program i varje tävlingssituation. Kvalité för fina prestationer och placeringar finns. Nu är det bara att köra på.

Emma Jönsson, Sanna Agic, Lucia Modéer Castro och Celine Vergara hamnade ett snäpp längre ner i resultatlistan. Men i denna grupp "bubblar" det också, med fina prestationer blandat med lite koncentrations misstag.

Seniorklassen avslutade dagen individuellt. Där saknades Wilma Mårtensson på grund av sjukdom. Viktoria Christov och Nicoline Sachmann, Nevis RGK tog hand om medaljerna av de ädlaste valörerna.

Resultat i DTQ och trupp

Miniortruppen från LKGF bestående av Lilja Olsen, Cornelia Persson, Aida Smrkovic, Maiha Hantoft och Helen Noman gjorde en fin insats med sitt fristående program och belönades med guldmedaljer. Ungdomstruppen vanns av C4 - gymnasterna från Kristianstad.

Juniortruppen med Alma Månsson, Astrid Kristensson Nilsson, Tuva Henckel, Emma Jönsson och Sanna Agic genomförde första körningen helt utan misstag i princip och stod överst på pallen i denna kategori. Under veckan som kommer får flickorna Bulgarisk hjälp att komponera nya program för vidare satsning på truppen. Det blir nytt program både med band och tunnband. Så de har en tuff vecka framför sig i träningshallen på Albanoskolan.

DTQ junior vanns av Celine Vergara & Lucia Modéer Castro som nyligen vann Lindesbergspokalen. På silverplats hamnade LKGFs lite yngre Duo bestående av Isabella Sadjadi & Rinesa Osmani.

Då Wilma Mårtensson var sjuk kunde inte de Svenska Mästarinnorna med Wilma & Meja ställa upp i Senior DTQ. Guldet tillföll Nevis RGKs duktiga Duo bestående av Agnes Elg Appelros och Nicoline Sacchmann.

Lite blandade insatser, men som helhet betyget godkänd för våra rytmiska gymnaster i LKGF. " En vanlig dag på jobbet" - som vi brukar säga!

Tränare för dagen var Erika Gustafsson och Rebecca Braun som på ett föredömligt sätt förberedda flickorna för sina tävlingsinsatser.

Skapa din hemsida gratis!