Hösten inleddes med fina prestationer på hemmaplan i Riksserien 3

19.09.2017

Under helgen startade höstsäsongen för den rytmiska gymnastiken, då Landskrona Kv. GF arrangerade Riksserien 3 i Glumslövs Idrottshall. Riksserien som är ett nytt koncept för året är en serietävling där segraren totalt koras efter fyra deltävling.

Foto: Leo Erdfelt
Foto: Leo Erdfelt


Cirka  100 startande gymnaster från hela Sverige har under helgen passerat tävlingsmattan i Glumslöv framför domarna som bedömer riskabla kast, handredskaps och kroppssvårigheter, överensstämmelse med musik och tekniska fel.

Under lördagen var det ett stort gäng från "närområdet" som enligt Riksidrottsförbundets och Gymnastikförbundets nya normer "tränade sig på att tävla", genom att genomföra sina program och endast bli bedömda i utförande. För Landskrona Kvinngliga GF var det Milena Kovalenko och Miranda Aarstad som genomförde fristående och tunnband samt Emma Jönsson genomförde tunnband och boll med stor inlevelse och precision.

I Juniorer Bas, där första års juniorerna håller till, gick segern till Tuva Henckel från LKGF. Alma Månsson, LKGF blev bronsmedaljör och Sanna Agic blev nummer fyra. Lucia Modéer Castro nummer åtta, Celine Vergara tia och Astrid Kristensson Nilsson blev nummer 13 i slutresultatet. Alla flickorna i Juniorer bas tävlade på grenarna käglor och band. Där grenen band ställde till en del förtret för någon av flickorna. Men i det stora hela såg de mycket starka och bra ut på tävlingsgolvet.

I genen Duo tog Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson säkert hand om guldet med två starka genomkörningar med sitt tunnbandsprogram.

Meja Engdahl Petersson tog hand om guldmedaljen i Juniorer FIG, som tävlade på tunnband, käglor och band. Meja som siktar högt, har nu vunnit tre av fyra möjliga Riksserien tävlingar och hoppas på att ta hem den totala segern vid nästa RS som är i Stockholm i oktober.

Under söndagen tävlade juniorerna i Duo och Tuva Henckel tillsammans med Astrid Kristensson Nilsson tog en silvermedalj i grenen med sitt tunnbandsprogram. Vann gjorde Jönköpings GF.

I Seniorer FIG tävlade Olivia Kristensson Nilsson och Wilma Mårtensson. Båda gjorde starka insatser i grenarna tunnband, käglor och band. Olivia blev bronsmedaljör och Wilma hamnade på en fin femteplats. Olivia och Wilma var väldigt nöjda med sin insats och det känns som om sommarens otroliga slit i träningshallen gett resultat.

Inte bara på Olivia och Wilma utan på samtliga flickor i klubben.


Skapa din hemsida gratis!