Gymnasternas form testades under årets första internationella tävlingar

22.02.2018

Under den gångna veckan och helgen har Meja och Olivia varit på den "internationella arenan" och testat sin nuvarande form.

Fotograf: Leo Erdfelt
Fotograf: Leo Erdfelt

Meja har varit i Moskva, Ryssland och tävlat "Youth Olympic Games" qualification och Olivia har varit i Tartu, Estland och tävlat i "Miss Valentine". Båda tävlingarna håller hög internationell klass med duktiga deltagande gymnaster från toppnationerna inom sporten rytmisk gymnastik.

För Meja var det "lilla EM" då varje land kunde ställa upp med maximalt två gymnaster och endast EN gymnast från de 18 främst placerade länderna har chans på Ungdoms-OS i Buenos Aires till hösten.

Meja var väldigt spänd och nervös inför tävlingen, både här hemma inför resan samt under tiden tävlingen pågick i Moskva. Grenen käglor inledde Mejas tävlande och hon var nöjd med sin insats. Bandprogrammet till "The sound of silence" var lite väl trassligt, men Meja kämpade verkligen hela tiden på tävlingsgolvet. Tunnbandet innehöll två mindre tapp men kändes bra för övrigt och det avslutande bollmomentet var bra.

Totalt slutade Sverige och en besviken Meja på en 29:e plats i YOG kvalet, så det blir ingen resa till Buenos Aires i höst. Vann gjorde naturligtvis en rysk gymnast!!

Olivia som tävlade i Estland bjöd på lite blandad körning i boll och tunnband. Någon mindre miss men Olivia kämpade och arbetade hela vägen och visade prov på vilja. Tyvärr gjorde Olivia några fler fel i grenen käglor och poängen sjönk rejält. Men en fin upphämtning i avslutande grenen band räddade dagen för Olivia.

Slutplacering runt plats 30 även för Olivia och mycket blandade känslor efter tävlingen. Tävlingen i Estland vanns av en gymnast från Ukraina.

Under båda tävlingarna har vi sett de nya tilläggen i Code of Points tillämpas fullt ut. Vid tapp av redskap slår dessa avdrag fullt ut på ett förfärligt sätt, även för etablerade gymnaster från världens främsta nationer i RG. Så det blir verkligen att träna på 100% säkerhet i alla delar och inte ta risker i onödan.

Skapa din hemsida gratis!