Guld och brons till LKGF i Riksserien 3

18.06.2018

Örnsköldsvik stod som värd för den tredje deltävlingen i Risksserien i rytmisk gymnastik.Landskrona Kvinnliga hade fyra representanter på plats i denna riksomfattande tävling,med hela Sverige eliten på plats.

Det visade sig att kvalitén på de skånska flickorna var väldigt god och det skördades flertalet medaljer.

På lördagen tävlade juniorerna och Meja Engdahl Petersson som just är hemkommen från JEM visade direkt vart guldet skulle landa med ett starkt tunnbandprogram och poäng på 12,50. Med nerver av stål fortsatte Meja trots ett ömt knä att leverera i grenarna käglor och band. Med fem poängs marginal till silvermedaljör Maja Svensson från Stråssa GF kan man konstatera att Meja var ganska överlägsen för dagen.

I klassen: Juniorer Bas, som körde två grenar visade en annan Landskronagymnast att hon är att räkna med på allvar. Astrid Kristensson Nilsson gjorde sitt livs tävlingsinsats och vann med god marginal. Ett kägelprogram som heter duga och ett rent och fint bandprogram banade vägen högst upp på prispallen för Astrid.

Emma Jönsson gjorde två stabila insatser i de två grenarna, men hade ett litet tapp i kägelmomentet och hamnade på så sätt precis utanför prispallen. Emma var lite besviken men är en fighter och kommer säkert igen på SM.

Seniorernas prispall med Alva Svennbäck, GF Uppsalaflickorna (2:a) Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK (1:a) och Wilma Mårtensson, Landskrona Kvinnliga GF (3:a)
Seniorernas prispall med Alva Svennbäck, GF Uppsalaflickorna (2:a) Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK (1:a) och Wilma Mårtensson, Landskrona Kvinnliga GF (3:a)

Under söndagen var det seniorernas tur att göra upp om medaljerna. Wilma Mårtensson startade bra i tunnband, men gjorde en liten miss och tappade fokus en aning på slutet i programmet. Kägelmomentet hade tre tapp och en besviken Wilma fick bita ihop rejält inför den avslutande grenen band.

Bandet gick mycket bra och Wilma säkrade en bronsmedalj i den individuella seniorklassen. Vann gjorde Cassandra Pettersson från hemmaföreningen Örnskölsviks GK.

Wilma har tidigare varit väldigt framgångsrik i grenen Duo, där två gymnaster gör ett program tillsammans. Tävlingspartnern hette då Doruntina Goxhuli men är numera utbytt mot junioren Meja Engdahl Petersson, som fått dispens för att tävla Duo som senior. Meja och Wilma gjorde någon liten miss i första körningen, men tog ledningen i tävlingen.

I andra körningen gjorde de båda flickorna helt efter förmåga och duon från Landskrona kunde ta emot guldmedaljerna vid prisutdelningen.

"En bra helg på jobbet" för Landskronas gymnaster i rytmisk gymnastik.

Skapa din hemsida gratis!