Guld i Nevis cup till LKGF:s seniorduo

30.11.2021

I lördags var det febril verksamhet i Hagalidhallen i Staffanstorp, då det var Nevis Cup i rytmisk gymnastik. Nevis Cup är en internationell tävling som hålls varje år vid denna tid.

Glädjande var att det var många startande i de olika klasserna och stor publiktillströmning. Det var gymnaster från Norge, Danmark, Holland och Sverige. De anmälda gymnasterna från Lettland var tyvärr tvungna att lämna återbud. För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Liusiya Koroleva i junior B, Matilda Westin i seniorklassen och Emma Jönsson tillsammans med Matilda i senior Duo.

Liusiya var först ut på tävlingsgolvet och det darrade onekligen mycket i kägelprogrammet, då denna tävling kändes "stort" för Liusiya. I bandmomentet gick det betydligt bättre. Liusiya som tränar flitigt har utvecklats väldigt under året och fick delta i tävlingen som en uppmuntran för flit och förbättring. Lusiya var både nöjd och lättad efter tävlingen, där hon slutade på 14:e plats. Vann gjorde Daria Resova från hemmaklubben Nevis RGK.

Duon med Matilda och Emma tävlade tidigt efter lunch och det blev en spännande tävling. Flickorna startade bra, men vid halva programmet började en del oroligheter inträffa och några poänggivande byten och samarbeten blev inte helt som tänkt i tunnbandsprogrammet. Vid andra och avslutande körningen fick de till det lite bättre och sista svåra samarbetet satt bra. Guld till Matilda och Emma - Bra jobbat! Silvret gick till de svenska mästarinnorna från Nevis RGK och bronset till OBQ Leeuwarden från Holland.

I den avslutande tävlingen med seniorer individuellt valde Matilda att delta i grenarna boll och käglor. Bollen var stark och ganska stabil. Tyvärr en liten felplacering av återstuds på kroppen och en del poängavdrag. Käglorna var mycket bra med inlevelse och utspel. I sammanräkningen gick Matilda in bland de åtta bästa gymnasterna som fick köra en "final" med ett tredje redskap. Där valde Matilda band. Lite trassel, men stark inlevelse och nerverna under kontroll. Totalt slutade Matilda på sjätteplats. Vann gjorde danska mästarinnan Alma Sofie Pedersen.

Erika Gustafsson coachade gymnasterna och Emma Sandell samt Jenny Engdahl återfanns bakom domarbordet. En lång och innehållsrik dag som gav tillförsikt inför kommande år i LKGF.

Skapa din hemsida gratis!