Götalandsmästerskapen avgjordes på hemmaplan i ny hall

22.11.2017

I lördags arrangerade Landskrona Kvinnliga GF sin första tävling i Puls Arena. Det var Götalandsmästerskapet i rytmisk gymnastik som stod på programmet.

Genom kvalificering vid tre möjliga Regionstävlingar tävlar gymnasterna till sig en plats i respektive ålderskategori, ungdom, junior och senior. Maximalt sju gymnaster per region äger rätt att delta.

Ungdomstrupp och juniorduos

Ungdomstrupperna och juniorduos inledde tävlingsdagen. Bland ungdomstrupperna fanns ingen representant från LKGF. Däremot blev det seger i juniorduo genom Tuva Henckel & Astrid Kristensson Nilsson. De båda genomförde två fina körningar med sitt tunnbandsprogram.

Ungdom

Ungdomsgymnasterna individuellt kom därefter i tidsschemat. Emma Jönsson var den gymnast från LKGF som lyckades bäst i totalen och kammade hem en bronsmedalj. Emma fick tyvärr en blackout i sin inledande gren fristående då en hel del av hennes annars så säkra agerande förvandlades till stillastående med stort poängavdrag som följd. Men fina körningar i boll och käglor räddade medalj till henne. En stark återhämtning.

Milena Kovalenko går från klarhet till klarhet och blev femma i totalen efter tre väl genomförda program. Milena som är född 2007 har verkligen stor utvecklingspotential. Miranda Aarstad hade en lite olycklig upplevelse i bollprogrammet dalade rejält i resultat listan och slutade på 11:e plats.

Linnéa Larsson gjorde ett bra friståendeprogram, men hade också lite otur i bollmomentet. Resultatet blev en 12:e plats i hård konkurrens. Vann gjorde Hedvig Elg Appelros, Nevis RGK

Junior

Juniorklassen vanns av Meja Engdahl Petersson, LKGF. Meja gjorde ingen superinsats på tävlingsgolvet men körde tre stabila grenar och säkrade totalsegern. Även om man har lite dåliga dagar måste man kunna bita ihop och kämpa, vilket Meja gjorde. Grattis till ännu en titel under 2017!

Alma Månsson tävlade stabilt trots lite problem med knäna. Efter en stark insats i grenen käglor säkrade Alma bronspengen. Tuva Henckel som liksom Alma har utkristalliserat sig som ett starkt kort på juniorsidan i LKGF blev femma efter bra körningar. Lite svårigheter som behöver putsas inför 2018 som kan ge mer poäng.

Dagens överraskning stod Lucia Modéer Castro för och levererade tre fina program i tunnband, käglor o band vilket resulterade i en sjätteplats. Grattis Lucia!

Sanna Agic var inte "vän med tingen" under lördagens tävling och Sanna slutade på besviken på en 10:e plats. Sanna med sina långa fina linjer är en mycket intressant gymnast och tar säkert revansch på sig själv vid nästa tävlingstillfälle.

Senior

Seniorernas tävling vanns av Olivia Kristensson Nilsson som är tillbaka efter några veckors rejäl förkylning med sängliggande samt penicillinkur. Stabilt och säkert körde hon i sin tre grenar tunnband, boll och käglor.

Wilma Mårtensson som har kommit starkt under hösten blev silvermedaljör efter bland annat en mycket stark körning i bollprogrammet. Mycket bra jobbat av LKGFs båda seniorer.

Juniortrupp

Juniortruppen genomförde sitt bandprogram med en körning som var okej och en körning som innehöll lite väl många misstag. Men det är bara att kämpa vidare. I truppen ingick: Tuva, Meja, Emma, Sanna, Lucia och Celine.

Domare för dagen var Emma Sandell, Wiktoria Matulaniec och Jenny Engdahl. Tränaren som stod stabil och trygg bakom gymnasterna för att peppa och trösta var Åsa Christensson.

Tilläggas kan att alla gästande gymnaster, tränare och domare gratulerade till den fina hall som tävlingen arrangerades i.

Skapa din hemsida gratis!