Från Aten till Bukarest och Irina Deleanu Cup

04.04.2017

Under några dagar har Olivia Kristensson Nilsson och Meja Engdahl Petersson från Landskrona Kvinnliga GF befunnit sig tillsammans med två andra landslagsgymnaster samt tränare i Rumäniens huvudstad Bukarest för att tävla i Irina Deleanu Cup.

Totalt var 16 nationers gymnaster samlade och de mest exotiska var från Nya Zeeland och USA.

Grenarna tunnband och boll avgjordes på fredagen och det var hög klass på deltagarna. Båda Oliva och Meja körde bättre än i Athen för en vecka sedan. Men det är en bit kvar innan allt sitter som det ska. Meja fick erfara hur det känns att avsluta sitt program utan tunnband, då detta försvann utanför tävlingsytan i sista riskkastet.

På lördagen "började tävlingen" då grenarna käglor och band skulle avgöras. Två moment som verkligen kan ställa till det för utövarna. Men faktum är att båda flickorna klarade dessa grenar utan större tapp och incidenter. Meja var faktiskt första reserv till finalen i just band, vilket var en liten revansch för henne då medföljande tränare hade en hel del synpunkter på genomförandet av programmet direkt efter tävlingen.

Olivia visade att hon är otroligt jämn i sina program och var lättad efter tävlingen att det kändes bättre och genomförandet var bättre än för bara en vecka sedan. Så med lite fler tävlingstillfällen ska det nog bli bra.

Vann gjorde två fantastiskt njutbara ryska gymnaster, en junior samt en senior. Men tävlingens behållning var en synnerligen personlig Bulgarisk seniorgymnast. Så himla inspirerande att titta på. Cool musik och fantastiskt agerande med intressant koreografi.

Parlamentsbyggnaden och några underbart gröna och inbjudande parker samt shopping fyllde ut tiden mellan träningar och tävlingar.

Skapa din hemsida gratis!