Framgångarna fortsätter för LKGF

12.11.2018

Sista deltävlingen i Riksserien för rytmisk gymnastik hölls i Kristianstad Arena under helgen. Nu gällde det både att placera sig bra vid detta tävlingstillfälle och att ha gjort ett bra resultat under en väldigt lång tidsperiod.

Stämningen var laddad, då flera av Landskrona Kvinnliga GF:s gymnaster hade chans på medaljer och pokaler.

Juniorer Bas som tävlar på två program, denna gång tunnband och band inledde. Emma Jönsson gjorde sin bästa insats hitintills och stod högst på prispallen vid dagens slut. En strålande lycklig Emma efter sin första vinst på en rikstäckande tävling och mycket fint genomförda program banade vägen. Emma som verkligen börjar få rutin och säkerhet på tävlingsgolvet.

Astrid Kristensson Nilsson som vann RS 3 i våras i Örnsköldsvik hade inte sin bästa dag och gjorde några misstag som kostade i poäng. Trots detta blev det en bronsmedalj med hem till prisskåpet.

Sanna Agic som blir klart bättre för varje tävlingstillfälle hamnade på sjunde plats och Celine Vergara blev 20:e gymnast i resultatlistan.

Juniorer FIG hade en förhandsfavorit i Meja Engdahl Petersson. Meja som har det lite kämpigt med att hitta formen var lite pressad, men kämpade i första grenen tunnband. Fick jobba sig genom bollprogrammet, där bollen kändes ovanligt hal och avslutade på ett mycket fint sätt i bandprogrammet. Resultatet blev ytterligare ett guld med hem till Landskrona.

Tuva Henckel upprepade insatsen från SM i somras och genomförde tre bra program med bronsmedalj som belöning för fin insats. Tuva som också verkligen börjar få rutin och säkerhet.

Alma Månsson tävlade också bra, men har lite svårt att få godkänt på sina riskmoment. En fin sjundeplats blev helgens resultat. Lucia Modeér Castro hamnade på 15:e plats efter tre genomförda program.

Lucia och Celine tävlade junior Duo som avslut på dagen och fick en silvermedalj med sig hem för insatsen med sitt fina tunnbandsprogram. Vann gjorde Duon från Jönköpings GF.

Juniortruppen från Landskrona Kvinnliga GF bestående av Tuva, Emma, Astrid, Alma o Sanna genomförde sina nya program i tunnband och band på tävling. Det ser verkligen mycket lovande ut för framtiden.

I den totala Riksserien efter fyra genomförda tävlingar kan vi konstatera att LKGF kammade hem delat silver i Juniorer Bas till Emma Jönsson och Astrid Kristensson Nilsson. Vann gjorde Tindra Laukkanen från Södertälje.

I Juniorer FIG tog Meja Engdahl Petersson guld för andra året i följd.

Vilken bravad!

Juniortruppen fick silver endast slagna av GF Uppsalaflickorna.

Under söndagen var det seniorerna som tävlade och där representerades Landskrona Kvinnliga GF av Wilma Mårtensson.

Wilma hade inte sin bästa dag på tävlingsgolvet och resultatet blev en sjätteplats efter några onödiga misstag i de tre grenarna tunnband, boll och band. En ömmande tumme som Wilma haft sedan förra veckans tävling i Köpenhamn gjorde sig också påmind. En lite besviken Wilma fick snabbt hjälp av tävlingsläkaren att tejpa tummen och ladda om för senior Duo tävlingen tillsammans med Meja.

De svenska mästarinnorna gjorde ingen besviken och kammade hem guldet efter två körningar. Första genomförandet var lite trevande och då hade flickorna endast näst bästa poäng. Men avslutande körning var mycket bra och den totala vinstmarginalen blev lite mer än ett poäng till tvåan.

I slutsummeringen av Riksserien för seniorer FIG fick Wilma ta emot ett delat silver, som hon blev jätteglad för. Vann gjorde Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GK, som också vann söndagens tävling.

Duo senior vanns av Landskrona Kvinnliga GF, där Wilma varit med sedan i januari då Doruntina Goxhuli var partner.

Meja fick sedan ersätta Doruntina, då hon slutade med gymnastiken och det var ett lyckosamt koncept även det.

En ganska "bra helg på jobbet" för Landskrona Kvinnliga GF, kan vi summera. Coach på lördagen var Rebecca Braun och på söndagen lånade vi Nevis RGKs Johanna Bonow.

Tack för goda insatser.

Skapa din hemsida gratis!