Flera pallplatser för LKGF i Riksserien 2, Kristianstad

28.05.2019

Hela helgen har det pågått riksomfattande tävlingar i rytmisk gymnastik i Kristianstad Arena. Landskrona Kvinnliga GF var väl representerat på Riksseriens andra deltävling.

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo

Denna gång var LKGF: s delegation lite utökad på grund av det relativt nära geografiska läget och att det nu är dags för "nästa generations tävlingsgymnaster" att lyfta blicken rejält mot högre mål och utveckla sitt tävlande. 

Fria klassen

Under lördagsförmiddagen var Milena Kovalenko, Lisa Lekeberg, Leonita Bajraktari, Rinesa Osmani, Liusiya Koroleva och Greta Bajraktari uppe på tävlingsgolvet och visade individuella prov på sin förmåga i fristående och handredskap efter eget val. "Fria klassen" som flickorna tävlar i bedöms endast i utförande och är med i Svenska Gymnastikförbundets tävlingsstege, där man "tränar på att tävla".

LKGF:s båda yngre trupper visade sedan sina kunskaper i fristående av ungdomstruppen och med band av juniortruppen. Ungdomstruppen bestod av Bella Oltner, Maiha Hantoft, Greta Bajraktari, Helen, Noman, Lisa Lekeberg och Lilja Olsen. Juniortruppen bestod av Rinesa Osmani, Leonita Bajraktari, Liusiya Koroleva, Cornelia Persson och Aida Smrkovic. 

Junior Bas

Strax efter lunch var det dags för "Junior Bas" som kör två redskap per Riksserie- deltävling. Emma Jönsson hade siktet klart ställt mot pallen. Emma hade tyvärr lite oflyt i bollmomentet. Käglornas program som sedan visades upp av Emma var helt enastående och Emma var väldigt nöjd. Resultatet blev en silvermedalj till Emma.

Linnèa Larsson som har en stark positiv utveckling hade tyvärr också lite krångel med bollen, men följde liksom Emma upp med ett fint kägelprogram. Linnéa slutade på 10:e plats i det stora startfältet. Vann gjorde Melanie Christov, Nevis RGK.

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo

Junior FIG

"Junior FIG", som alltid genomför tre grenar avslutade dagen och Tuva Henckel hade en seger från RS 1 med i bagaget. Att Tuva var inställd på en topp placering var det ingen tvekan om. Tyvärr inledde Tuva bollmomentet med en rejäl miss och det såg mörkt ut. Käglorna hanterade Tuva med bravur och band momentet satt som pricken över i. En överlycklig Tuva kunde inkassera sin andra seger i Riksserien!

Astrid Kristensson Nilsson gjorde nog en av sina bästa och jämnaste tävlingar som junior. Tre starka insatser med boll, band och käglor resulterade i en fin fjärde plats i totalen. Astrid grämde sig dock lite över att hamna precis utanför pallen. En tävlingsmänniska långt ut i fingerspetsarna. Sanna Agic levererade starkt i boll och käglorna var dagens höjdpunkt. Tyvärr var det lite trassel i band. Men det var en samlad, taggad och stark Sanna på tävlingsgolvet som visade att hon är att räkna med för framtiden. Sanna slutade på tionde plat

Seniorerna

Söndagen var seniortävlingarnas dag och Celine Vergara som tävlar i "Senior Bas" visade två fina framträdande i boll och käglor. Ren och fin gymnastik av Celine resulterade i en sjätteplats i hård konkurrens. Mycket bra resultat av en nöjd Celine.Vann gjorde Emma Göransson, GF Uppsalaflickorna. 

"Senior FIG" avslutade Riksseriens tävlingar och Meja Engdahl Petersson, som precis har fått besked att hon är uttagen i Sveriges VM lag hade inte något riktigt flyt denna tävling. Orent bollprogram med fix hela tiden, bra körning i käglor och för mycket trassel i band momentet resulterade i en tredjeplats för Meja. Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK tog hand om guldet. 

Tränarna Åsa Christensson och Erika Gustafsson tog tålmodigt och lugnt hand om gymnasterna under helgen. 

Skapa din hemsida gratis!