Fina placeringar i Riksserien 2, Halmstad

24.04.2017

Halmstad Arena tog emot inte mindre än 114 gymnaster då Riksserien 2 i rytmisk gymnastik avgjordes i helgen. Landskrona Kvinnliga GF var som vanligt väl representerat med både individuella gymnaster samt sin juniortrupp.

Tuva Henckel. Foto: Leo Erdfelt
Tuva Henckel. Foto: Leo Erdfelt

Tidigt lördag morgon startade tävlingen för juniorgymnasterna som som endast tävlar i två grenar och kallas Junior Bas. Bäst placerade sig Tuva Henckel som gjorde en stabil insats i boll programmet och sedan gjorde ett mycket fint framträdande i grenen käglor till toner av Michael Jackson och koreografi av Josefine Olsson. Tuva tog hand om silvermedaljen och var både stolt och glad.

Astrid Kristensson Nilsson hamnade också på pallen och fick brons efter två mycket fina framträdande där hon verkligen visar att hon minsann är ett ämne för framtiden och kan leverera då det gäller. Alma Månsson som tog guld i Örnsköldsvik för två veckor sedan har inte tränat så mycket mellan tävlingarna på grund av en semesterresa och sedan lite oturligt halsont. Trots detta blev Alma nummer fyra. Alma som är ett av LKGF s största framtidslöften.

Celine Vergara blev nummer tolv i totalen efter bra körningar. Celine som utvecklas hela tiden var mycket nöjd med sin placering. En tjusig tjej på golvet. Sanna Agic har enormt snygga och långa linjer men behöver ett par år till på sig att mogna som gymnast. Men då har troligtvis LKGF en toppgymnast i denna tjej. Musikalitet och inlevelse präglar Sannas agerande som resulterade i en 13:e plats. Lucia Modeér Castro som gjorde mycket bra balanser och piruetter hade tyvärr lite problem att fånga boll och käglor och hamnade därmed lite längre ner i resultatlistan. Men det är bara att bita ihop o komma igen! Vann gjorde GF Uppaslaflickornas Angelina Ekström.

Juniorer FIG-kategorin vanns av LKGF:s Meja Engdahl Petersson. Bästa poäng i boll och käglor. Där käglor var en mycket fin körning. Bara minuterna före sin entré på golvet i sista grenen satt Mejas band fast i taket över förberedelseytan och det var osäkert om hon kunde genomföra programmet med sitt eget redskap. Meja levererade ett stabilt program med bandet, men kan bättre. Men hennes närmaste konkurrent blev distanserad med 2,7 poäng.

Meja på prispallen
Meja på prispallen

Olivia Kristensson Nilsson krigade till sig en bronsmedalj med jämna
körningar i boll, käglor och band. Olivia som börjar komma tillbaka efter sin olyckliga fotskada som förstörde hela hösten lir bara bättre och bättre. Bandprogrammet var ett av de bättre för dagen och Olivia kände själv att nu är hon på G. Olivia som är en mycket teknisk gymnast har jobbat med utspel och artisteri. Detta börjar synas ordentligt.

Wilma Mårtensson blev nummer nio i den hårda konkurrensen efter bra framförande i de tre grenarna. Hennes styrka är musik och inlevelse men behöver putsa på handredskapstekniken och verkligen utföra sina svårigheter på ett tydligt och noterbart sätt.

Doruntina Goxhuli hade inte sin bästa dag och resultatet blev inte vad Doruntina önskat. Även Doruntina har en del tekniska brister med redskapen att arbeta med. Däremot är hon super tydlig och ren i sina kroppsövningar och en av Sveriges intressantaste gymnaster, då hon kör på och inte gör misstag.

Coach under lördagen var undertecknad med stor inlevelse. Emma Sandell och Wiktoria Matulaniec gjorde premiär vid domarbordet på nationell nivå. Emma som poängdomare i artistiskt värde och Wiki var koordinatordomare.

Tävlingsdag 2

Söndagen var vikt åt den "Fria klassen" med två yngre gymnaster från LKGF på golvet. I enlighet med Svenska Gymnastikförbundets riktlinjer tränade Emma Jönsson och Linnéa Larsson sig på att tävla. Deras framförande blev bedömt endast av utförande domare och resulterar inte i någon placering. Men ger mycket bra erfarenhet och de har chans att "promota" sig själv inför kommande tävlingar, då det ges både poäng och placering.

Juniortruppen från LKGF visade upp sitt kägelprogram, men fick se sig slagna av GF Uppsalaflickorna trots att de ledde efter första omgångens körning. Truppen bestod för dagen av Lucia, Sanna, Astrid, Celine och Tuva.

Wiktoria coachade under söndagen och Jenny fanns som vanligt bakom domarbordet.

Skapa din hemsida gratis!