Fina placeringar i årets första regiontävling

15.03.2018

Lördagen den 10 mars var det Regionstävling 1 i rytmisk gymnastik i Staffanstorp. Som vanligt var Landskrona Kvinnliga GF väl representerat. Nu även med "nästa generations" gymnaster både individuellt och i ungdomstrupp samt Duo.

Tävlingen startade tidigt och för en gång skull var det seniorerna som inledde. Wilma Mårtensson gjorde processen kort med sina medtävlare. Wilma som fortfarande är i en kanonform efter NM levererade två framstående körningar i grenarna tunnband och boll. Säkert, stabilt och elegant! Första guldet till LKGF var därmed ett faktum.

I ungdomsklassen tävlade Milena Kovalenko, Miranda Aarstad och Linnéa Larsson. Alla tre körde fristående samt boll. Just i bollmomentet gjorde alla tävlande någon liten miss. Och just tapp kostar så enormt mycket poängmässigt numera inom rytmisk gymnastik. Milena blev bästa LKGF gymnast med silver och Miranda följde upp med brons. Linnea som körde sitt nya fristående program belade en fin femteplats i den totala resultatlistan. Vann gjorde Melanie Christov från Nevis RGK.

Ungdomstrupp, juniortrupp och junior Duo följde i tävlingsschemat. Landskrona Kv:GF har en fin liten ungdomstrupp som tävlade för första gången och truppen genomförde två fina körningar i det obligatoriska friståendeprogrammet. Truppen blev belönad med brons. Och i truppen ingår; Leonita Bajraktari, Greta Bajraktari, Liusiya Koroleva, Helen Noman, Bella Oltner och Maja Hantoft.

LKGFs juniortrupp som för dagen bestod av Tuva Henckel, Alma Månsson, Astrid Kristensson Nilsson, Celine Vergara och Lucia Modeer Castro gjorde två jämna körningar med sitt fina bandprogram. Flickorna var nöjda och då måste vi tränare också vara nöjda.

I junior Duo tävlade Rinesa Osmani och Isabella Sadjadi med obligatoriskt tunnbandsprogram. Någon oturlig miss hade flickorna som gjorde debut. Men med lite mera träning blir det bra.

Juniorerna tävlade på tunnband och boll efter lunchen. Alma Månsson var stark på golvet under dagens tävling och fick högst poäng av alla. Guld till Alma och silver till klubbkamrat Tuva Henckel, som hade lite oplacerade risk kast i boll. Bra jobbat av båda flickorna. Astrid Kristensson Nilsson hamnade på en fin fjärdeplats efter stabila körningar. Celine Vergara som utvecklas mycket positivt hela tiden, men som inte lyckade fullt ut i tunnbandmomentet och Lucia Modeer Castor som hade lite oturliga missar i båda sina körningar hamnade lite längre ner i resultatlistan.

Sanna Agic och Emma Jönsson deltog ej på grund av sjukdom.

Dagen avslutades med miniorernas tävling. Lisa Lekeberg strålade på golvet och gjorde fina insatser i både fristående och boll. Silver till Lisa och stort grattis!

Tränare för dagen var Erika Gustafsson, lugn och trygg och fick in alla gymnaster i rätt tid på tävlingsgolvet.


Skapa din hemsida gratis!