Tre brons till LKGF i JSM och SM

04.07.2022

1-3 juli hölls JSM och SM i Örnsköldsvik. Sju gymnaster från LKGF var på plats för att tävla om medaljerna. Efter en svettig tågresa med ventilationssystem som lagt av i tågvagnen och försening anlände gymnasterna från Landskrona Kvinnliga GF till Örnsköldsvik på torsdagskvällen. Incheckning på hotellet och ackreditering i tävlingshallen, mat och sedan i säng efter en lång dag.

JSM

På fredagen inleddes JSM individuellt och Duo för seniorer i Paradishallen. En hall som uppskattningsvis höll lite mera än 30 graders värme, där fläktsystemet verkade ha gett upp. Först ut från LKGF var två gymnaster i kategorin födda 2008. Bella Oltner och Maiah Hantoft.

Båda flickorna körde på i sina inledande grenar som var tunnband och käglor för Bella och boll och käglor för Maiah. Som avslut skulle flickorna köra band i den varma hallen, där bandet ville klistra fast på kroppen hela tiden. Trots nervositet och värme gjorde både Bella och Maiah en del bra insatser.

På eftermiddagen var det Milena Kovalenko, som inte tävlat på ett tag pågrund av en rygg som krånglar. Men behandling hos en massör/ kiropraktor på torsdagskvällen, som tidigare hjälpt landslaget, fick Milena att piggna på.

Milena stod på bra i tunnband, fumlade lite i bollprogrammet, gjorde ett bra kägelprogram och avslutade med ett för dagen helt ok bandprogram. Resultatet blev en femteplats. Vann gjorde Linnea Magdeburg, GF Uppsalaflickorna. Milena kvalificerade sig även till tre grenfinaler under söndagen.

SM i duo

Dagen avslutades med Duo-tävling. För LKGF tävlade Matilda Westin och Emma Jönsson och i LKGF:s "andraduo" som är helt nykomponerad, tävlade Milena och Sofie Bonde. Efter två körningar i det starka startfältet visade det sig att Matilda och Emma kammat hem bronsmedaljerna. Milena och Sofie som inte fick till det riktigt blev nummer sju. Vann gjorde GF Uppsalaflickorna.

SM individuellt

Under lördagen var det seniorernas individuella tävling som drog igång, med över 30 startande gymnaster. Matilda Westin och Liusiya Korolev var i första startgrupp. Matilda hade valt att köra boll och käglor. Matilda stod på bra och gjorde helt efter förmåga just nu. Kanske att det på grund av värmen blev några extra "drops".

Liusiya jobbade på bra i sitt tunnband och efter det bandprogram. Liusiya som gjorde debut på senior-SM.

I sista grupp återfanns Emma Jönsson och Sofie Bonde. Emma körde på bra i både tunnband och boll och kammade som gymnast nummer tolv hem en plats i finalen för att få köra de återstående grenarna i fyrkamp.

Sofie gjorde bra ifrån sig i sitt nya tunnband och därefter kägelprogram. Sofie var efter tävlingen nöjd med sina framförande. Emma som lyckades med sin målsättning att ta sig in bland de tolv gymnaster som fick genomföra alla sina fyra grenar fortsatte dagen med käglor och avslutade med band. Emmas insats stannade på placering tolv, en placering som är relevant just nu, så Emma var nöjd. Alva Svennbeck, GF Uppsalaflickorna försvarade sin SM titel för tredje gången.

Grenfinaler

Söndagen var vikt för samtliga finaler. Milena gjorde bra ifrån sig i både tunnband och käglor och det var glädjande att se stabila insatser från Milena som annars har haft lite nerver vid tävlingssammanhang. Två brons med hem i bagaget blev det för Milena!

Duon med Emma och Matilda fick stryka sig från finaltävlingen, då Emma skadat sig i handen i avslutningsprogrammet under lördagen. Sofie och Milena gjorde en bättre insats under söndagens final och resultatet blev en sjätteplats.

Skapa din hemsida gratis!