Emma och Matilda tävlade i SM i Uppsala

07.10.2021

SM i rytmisk gymnastik avgjordes under den gångna helgen i Uppsala. Det var den första genomförda fysiska tävlingen i rytmisk gymnastik på cirka ett år och första SM-tävlingen sedan SM-veckan i Malmö 2019.

På plats i Uppsala för Landskrona Kvinnliga GF fanns Emma Jönsson och Matilda Westin. Båda flickorna gjorde debut på senior-SM.

Gymnasterna genomför en kvalomgång där de själv väljer två grenar att gå in på i tävlingen. De tolv bästa resultaten från kvalomgången berättigar sedan gymnasterna att köra resterande två grenar och vara med i striden om SM-titeln.

Emma och Matilda har tränat hårt och målmedvetet inför tävlingen. Båda flickorna hade valt grenarna boll och käglor som ingångsredskap. Körningarna var inte helt felfria, då det blev lite nerver så här när man gör debut på SM, och inte tävlat "på riktigt" under en längre period. Det såg länge ut som om någon av de båda skulle gå in bland de tolv. Men tyvärr hamnade Emma precis utanför på 13:e plats och Matilda strax efter på en 15:e plats.

Glädjande var dock att Emma genom ganska bra körning i bollprogrammet under lördagens kval lyckades kvalificera sig till grenfinal i boll under söndagen. Tyvärr blev inte programmets genomförande såsom Emma tänkt sig och hon slutade åtta i finalen.

SM-vinnare 2021 blev regerande mästarinna Alva Svennbeck, GF Uppsalaflickorna. Medföljande tränare som höll flickornas humör upp var Meja Engdahl Petersson. 

Skapa din hemsida gratis!