Emeralds Cup 2017

12.10.2017

Olivia Kristensson Nilsson och Meja Engdahl Petersson båda tillhörande Landskrona Kvinnliga GF har under helgen varit utanför Thessaloniki i Grekland för att delta i "Emeralds Cup 2017".

Foto: Leo Erdfelt
Foto: Leo Erdfelt

Åtta nationer fanns på plats. Som vanligt var det hur många ålders kategorier och klasser som helst. Från små jättesöta sexåringar till fullfjädrade landslagsgymnaster från nationer som Ryssland, Bulgarien och värdnationen Grekland.

Både Olivia och Meja behöver öka sin internationella rutin och få ny inspiration genom att tävla mot gymnaster som är bättre än dem själva.

Olivia knep silvret i grenen band

Olivia tävlade i seniorkategorin och hade valt att delta i de tre grenarna tunnband, käglor samt band. Tunnbandsprogrammet inledde tävlandet och det satt bra. I bollmomentet stod Olivia över och fortsatte tävlingen med käglor, där ett "risk - kast" blev en aning för långt. Men Olivia räddade situationen. I grenen band lyckades Olivia med det mesta. Resultatet för Olivia blev en total åttondeplats.

Men flickorna tävlade på tre valda grenar av fyra och det blev prisutdelning i varje disciplin. Tunnbandet och käglorna resulterade i sjätteplaceringar. Och i grenen band blev det silver till Olivia och Sverige! Vann gjorde en Bulgarisk landslagsgymnast med World Cup erfarenhet.

Brons för Meja i grenen käglor

Meja startade senare på dagen och hade valt grenarna tunnband, boll och käglor. Tunnbandet startade även Mejas tävling och en lite "övertaggad" Meja hade vissa problem att hålla tunnbandet i styr. Men piruetter och balanser satt som en smäck.

Bollen var nog det bästa Meja någonsin presterat med ett avslutningsfång som satte pricken över i och poäng över 12! Kägelmomentet avslutade Mejas tävlande. Tyvärr innehöll programmet en miss i ett "risk - kast" där båda käglorna är i luften parallellt. Med ett poängavdrag som följd.

I totalen blev Meja sexa. I tunnbandsmomentet blev det sjätteplats och i boll blev det en fin femteplats. Och i käglor blev det brons trots missen! Vann gjorde en väldigt teknisk Bulgarisk gymnast.

Som vanligt hann vi med lite sightsseing, det grekiska köket och naturligtvis shopping och en tur i swimmingpoolen. 

Skapa din hemsida gratis!