Carramba Cup - uppladdning inför VM för Meja

14.09.2019

Förra veckans tävling i Katowice i Polen gav Meja en ordentlig genomkörare inför VM i Baku. Hemma endast ett par dagar för att finjustera vissa saker och ladda för Baku.

Tidigt på torsdag morgon i förra veckan flög Landskrona KGF med domare Emma Sandell och gymnast Meja Engdahl till Krakow för den internationella tävlingen Carramba Cup. Senare under dagen slöt även GF Uppsalaflickorna upp med tränare Katarina Söderberg och gymnasterna Alva Svennbeck, Emma Göransson, Maja Isaksson och Olivia Teixeira. Resan dit gick bra och Uppsala hade fint sällskap på flyget av Djurgården Hockey som skulle till Polen på match.

Tävlingen hölls i staden Katowice i en mysig och fint inredd tävlingshall som låg på gångavstånd från hotellet vi bodde på. Arrangemanget var välordnat och tävlingarna flöt på mycket bra under alla dagar. Det enda som var jobbigt var högsommarvärmen och att det i hallen inte fanns någon AC eller fläktar. Inne i hallen var det fruktansvärt varmt och detta ledde till att det var lite problem med en del övningar i programmen samt bandprogrammen som överlag var en smärre katastrof för de flesta... Men alla gymnaster kämpade på i hettan och länder som var på plats var Israel, Tjeckien, Japan, Bosnien, Finland, Norge, Slovakien och Ukraina.

Alva, Meja och Emma tävlade i klassen senior A och körde alla sina fyra tävlingsprogram medan Maja och Olivia tävlade i senior B klassen och körde 2 valfria program. För Alva och Meja var denna tävling en mycket bra genomkörare inför stundande VM. Ingen av dem körde sitt allra bästa, båda två kan mycket bättre och är taggade att nu fixa det sista och kunna prestera i Baku. Det var flera gymnaster från andra länder som också använde denna tävling som VM uppladdning som bla Norge, Slovakien och Lettland.

Emma, som inte har så mycket rutin ännu internationellt som individuell gymnast, hade sin bästa prestation i boll medan de andra tre programmen inte var efter hennes förmåga. Maja var stabil i båda sina program i boll och käglor. Olivia körde bra boll men sedan ett bandprogram som tyvärr inte fungerade så bra i värmen. Överlag har det varit en svettig och rolig tävling och gymnasterna har skaffat sig nya vänner inom RG världen. På söndagen hade vi hand om den norska gymnasten Anna Stoyanova som även hon ska tävla på VM i Baku. Det är roligt när man kan hjälpa varandra över gränserna och lära känna varandra lite bättre.

Hemresan till Sverige gick utan problem för Uppsala medan Landskrona drabbades av försenat flyg och ankomst till Sverige ett antal timmar senare än beräknat... Men nu är alla hemma igen och nu laddar vi om inför VM och andra spännande tävlingar!


Skapa din hemsida gratis!