Blandat resultat på hemmaplan i regionstävling 2

06.05.2019

Landskrona Kvinnliga GF stod som arrangör till Regionstävling 2 i Puls arena, gymnastikdelen under lördagen. Det var cirka 80 gymnaster anmälda i de olika ålders- och svårighetskategorierna, från Kalmar och Älmhult i norr till Staffanstorp i söder.

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo

Dagen startade med de yngre trupperna som tävlar i fristående. Glädjande för hemmaklubben gjorde LKGF:s ungdomstrupp två väldigt fina framträdande och fick välförtjänt även fina poäng. Glada gymnaster som heter Lisa Lekeberg, Lilja Olsen, Greta Bajraktari, Maiah Hantoft, Bella Oltner och Helen Noman segrade i kategorin. 

Miniorklassen som tävlade på fristående och band, men där programmen är obligatoriska stod sedan på programmet. Greta Bajraktari som inte verkar ha några nerver gjorde två fantastiska uppträdande och belönades med silvermedalj. Storasyster Leonita Bajraktari gjorde fint i fristående men tappade bandet och fick nöja sig med en sjätteplats i den benhårda konkurrensen. Vann gjorde Vilma Turesson från C4 - gymnasterna i Kristianstad. 

Fria klassen vanns av en för dagen överlägsen och superfokuserad Milena Kovalenko. Milena levererade ett superfint fristående och gjorde vad hon kunde för dagen med det långa bandet. En välförtjänt seger. Lisa Lekeberg, Liusiya Koroleva, Rinesa Osmanioch Isabella Sadjadi gjorde fina insatser i fristående, men hade lite problem med sina nya program i grenen band. Flickorna blev 11, 12, 13 och 14 i den långa resultatlistan. 

Juniortrupp med band är en utmaning och LKGF:s "andra trupp" visade upp hur långt de kommit i träningen av just bandprogrammet. Truppen består av Liusiya Koroleva, Isabella Sadjadi, Rinesa Osmani, Cornelia Persson och Aida Smrkovic. 

Juniorerna som tävlar individuellt körde boll och käglor på eftermiddagen. Tuva Henckel gjorde två stabila insatser där det mesta satt, men hade inte tiondelarna på sin sida. Det blev en andra plats i tävlingen efter Hedvig Elg Appelros från Nevis RGK. Astrid Kristensson Nilsson körde på bra och fick bronset. Dagens behållning var Sanna Agic som gjorde två mycket fina och jämna framträdande. Sanna blev nummer fyra och Emma Jönsson som hade lite oflyt i bollen men slog till rejält i käglor blev femma. Linnea Larsson som är "förstaårs" junior jobbar på bra och blev belönad med en 9.e plats. 

I seniorernas tävling tog danska mästarinnan Isabella Shultz, som tävlar även för Nevis RGK hem segern. LKGF:s Lucia Modeer Castro gjorde en del misstag i boll men kom igen i käglor och hamnade slutligen på en sjätteplats.

Skapa din hemsida gratis!