Årets första tävling på hemmaplan gav flera medaljer till LKGF

09.05.2017

Glumslövs Idrottshall var tävlingsplatsen då Regionstävling 2 i rytmisk gymnastik avgjordes under lördagen. Landskrona Kvinnliga GF arrangerade och hade naturligtvis många deltagare i de olika tävlingsklasserna.

Foto: Leo Erdfelt
Foto: Leo Erdfelt

I Ungdomsklassen, där flickorna tävlar på valfritt program i fristående och boll hade fyra LKGF gymnaster med i startfältet. Emma Jönsson var den som lyckades bäst av dem. Emma blev tvåa efter ett lite slarvigt fristående men ett mycket bra bollprogram. Glädjande var att Milena Kovalenko kammade hem en fin fjärdeplats efter insatser helt efter förmåga. Miranda Aarstad hamnade på femte plats och Linnea Larsson blev nummer sju. Vann gjorde Hedvig Elg Appelros från Nevis RGK.

I Juniorklassen vann Meja Engdahl Petersson från LKGF en överlägsen seger efter att ha genomfört grenarna boll och käglor på ett för dagen övertygande sätt. Tuva Henckel blev bronsmedaljör efter två stabila insatser i de båda grenarna. Alma Månsson gjorde ett mediokert bollprogram men blev faktiskt nummer två i käglor och slutade som fyra i totalen. Astrid Kristensson Nilsson blev nummer sex, Sanna Agic sjua och Lucia Modeér Castro nummer åtta och Celine Vergara nummer 12.

Seniorklassen vanns även den på ett övertygande sätt av Olivia Kristensson Nilsson från LKGF. Olivia är en helt otrolig tävlingsmänniska och utmanar sig själv till det yttersta vid varje tävlingstillfälle. Wilma Mårtensson blev bronsmedaljör och sken som en liten sol ikapp med fina prestationer.

I Juniortrupp levererade truppen från LKGF ganska bra i första körningen. Däremot var andra omgången en en förfärlig tillställning och flickorna: Meja, Celine, Lucia, Sanna och Alma bör nog träna ordentligt inför större tävlingar.

En ny junior duo såg dagens ljus och det ser lovande ut för Tuva Henckel och Astrid Kristensson Nilsson som verkligen kompletterar varandra. De kan bli hur bra som helst tillsammans!

Seniorduon som består av Wilma och Doruntina var lite "ringrostig" och får bättras på betydligt om det ska bli bra. Ny musik och program gjorde även att det inte satt i ryggmärgen.

Josefine Olsson gjorde debut bakom domarbordet. Tränare för dagen var Anna Gunnarsson som skötte den uppgiften till 100%.

Skapa din hemsida gratis!