Årets första rikstävling avgjordes i helgen i Göteborg

15.01.2018

Under helgen har Riksserien 1 i Rytmisk Gymnastik avgjorts i Valhalla Sporthall i Göteborg. Riksserien är ett system av fyra tävlingar, där varje deltävling ingår för att kora en slutgiltig mästarinna under slutet av 2018.

Fotograf: Leo Erdfelt
Fotograf: Leo Erdfelt

På lördagsförmiddagen var det den "Fria klassen" som hade möjlighet att visa upp två program efter eget val och bli bedömda i endast utförande. För Landskrona Kvinnliga GF deltog Linnéa Larsson, Miranda Aarstad och Milena Kovalenko med lite blandade resultat.

LKGF:s juniortrupp med band tävlade därefter och belönades efter två körningar med en silvermedalj. Truppen bestod av Emma Jönsson, Sanna Agic, Celine Vergara, Astrid Kristensson Nilsson och Lucia Modeer Castro. Vann gjorde GF Uppsalaflickorna.

LKGF:s framgångsrika Duo bestående av Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson som har nytt program för året fick nöja sig med en silvermedalj denna gången. Med lite större säkerhet i utförandet blir det säkert ädlare valörer framöver. Vann gjorde Stråssa GF från Lindesberg.

Juniorer Bas, som kör två program per tävling fortsatte lördagens tävlande. Emma Jönsson som är nybliven junior imponerade stort i tunnband och boll och hamnade på en fin fjärde plats. Astrid Kristensson Nilsson gjorde bra ifrån sig även hon och belade en femteplats. Sanna Agic som hade en fin poäng i tunnband hade lite otur i boll momentet och slutade sexa. Celine Vergara som blir bättre hela tiden hade lite otur i slutet av sitt nya bollprogram och slutade som 23:a. Vann gjorde Tindra Laukkanen från Södertälje SGF.

I juniorer FIG är Meja Engdahl Petersson regerande mästarinna och visade under tävlingen att hon vill försvara sin titel. Tunnband med poäng över 12, bollmomentet var som på träning. I grenen käglor toppade Meja och den avslutande grenen band band var godkänt. Tuva Henckel blev nummer fyra efter bra genomförda program, där i käglor och band var bäst. Alma Månsson kämpade tappert och blev nummer sju i totalen. Även Alma var stark i grenen käglor. Lucia Modeer Castro hamnade lite längre ner i resultatlistan men hade även hon en stark och bra insats i just kägelmomentet.

Silver för Olivia i seniortävlingen

Under söndagen tävlade seniorerna sina individuella tävlingar. Olivia Kristensson Nilsson befäste sin position i sverigetoppen. Resultatet efter jämna och stabila körningar i tunnband, boll, käglor och band blev en silvermedalj. Trots att kägelprogrammet är färskt såg det mycket bra ut på tävlingsgolvet.

Wilma Mårtensson som utvecklas och får stabilitet i sin körning hamnade på en fin fjärdeplats. För dagen var Wilma stark i tunnbandsmomentet och fick även en fin poäng i band.

Helgen avslutades med genomgång för förbundsdomare av ändringar i bedömningsreglementet som träder i kraft den 1:a februari. Blir en del att jobba med framöver då FIG skärper kraven på utförande och artistisk bedömning.

Skapa din hemsida gratis!