Integritetspolicy

Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening (LKGF) bedriver tränings- och tävlingsaktivitet för Rytmisk Gymnastik. I allmänhet behöver LKGF samla in och lagra personliga kontaktuppgifter för att kunna kontakta:

• aktiva och deras målsmän angående träningstider
  • aktiva och deras målsmän angående tävlingstider
  • aktiva och deras målsmän om andra viktiga händelser i klubben
  • sponsorer och andra viktiga samarbetspartners i ärenden runt klubben
  • övriga aktörer som har en roll i att få föreningens verksamhet att fungera

Dessa kontaktuppgifter hanteras i olika databaser som sparas i enlighet med GDPRs bestämmelser runt säkerhet.

Styrelsen utser ansvarig person / ansvariga personer som har hand om införande, insyn, ändringar och borttagning av data i dessa databaser. Se bilaga 1.

LKGF har som allmän rutin att aldrig lämna ut uppgifter från dessa register till någon utomstående. Ett undantag från denna rutin måste föregås av ett beslut i styrelsen, som då måste ta GDPR i beaktande, innan ett beslut fattas.

Begäran om hantering av personuppgifter

LKGF ska omgående utföra sådana uppgifter som begärs av privatperson angående insyn i vad som är sparat, ändring av data eller borttagning av deras egna uppgifter eller deras barns uppgifter. Ansvarig på LKGF ska omgående logga in och ta fram datan för att utföra ändring, borttagning eller annan åtgärd som begärts.

Allmän hantering av personuppgifter

Som bilaga 2 till denna rutin finns LKGFs ”Integritetspolicy” som ska användas i alla utskick och på alla blanketter och eventuella andra format där personliga data samlas in. Integritetspolicyn innefattar information till privatperson om hur deras uppgifter behandlas och hur de ska göra för att få insyn i vad LKGF sparat och hur de kan ändra eller ta bort denna data.

LKGF uppdaterar medlemslistor och samarbetslistor med jämna mellanrum. Policyn syftar till att personuppgifter ska raderas 12 månader efter att de inte längre anses vara aktiva i föreningen. Medlemslistor uppdateras flera gånger om året i samband med att terminsavgifter betalas och övriga listor i samband med att dessa har en naturlig avstämningspunkt, som exempelvis årligen för sponsorer när förlängning av sponsoravgift diskuteras.

Exempel på raderingspunkter är:

• för aktiva (och deras målsmän), när de inte betalat medlemsavgift på mer än 12 månader. Terminsavgifter betalas tre gånger om året, när man missat tre stycken är det 12 månader sedan man senast betalade och då bedöms man inte längre vara aktiv och ska tas ur registren.

• för sponsorer gäller att man betalar årsavgift en gång varje år och sedan löper sponsringsåtagandet på under de närmaste 12 månaderna. Om en sponsor väljer att sedan inte vara med nästa år, ska vi stämma av efter ytterligare 12 månader, är de då fortfarande inte med som sponsor, ska kontaktuppgifterna raderas. Detta innebär att kontaktuppgifter till en sponsor raderas senast 24 månader efter att de senast betalade avgiften – då ligger deras uppgifter kvar i databasen max ett år sedan de avslutade sitt senaste sponsringsåtagande.

Det kan finnas andra exempel på typer av partners och samarbeten som ingås av föreningen, även för dessa ska gälla principen om att personuppgifter ska raderas 12 månader efter att de inte längre har någon aktiv koppling till föreningens verksamhet.

Genomgången och uppdateringen av listorna ska göras av den av styrelsen utsedda person, Emma Sandell, This is a mailto link

Se vår integritetspolicy som pdf

Uppdaterad: 29 MAJ 2018 18:56 Skribent: Louise Jönsson

Åsa Christensson, Bytaregatan 1 D