Alkohol- och drogpolicy

Grundsyn

Landskronan Kvinnliga GF är en ideell förening där huvudinriktningen i verksamheten är Rytmiskgymnastik. I vår förening finns en stor målgrupp barn och ungdomar enbart flickor mellan 7- 18 år. Vi vill ta ansvar och erbjuda dem en alkohol- och drogfri uppväxtmiljö. Våra ledare är och skall verka som goda förebilder och sträva efter god livsstil samt ge ungdomar en god självkänsla.

Vi vill genom att verka för en alkohol- och drogfri verksamhet visa att vi tar vårt ansvar. Alkohol- och drogpolicyn berör alla i föreningen Landskrona Kvinnliga GF.

Vad är droger?

Nedan listade droger uppfattar vår förening som drog och aktiva samt ledare
bör avstå ifrån dessa vid aktiviteter som vår förening ansvarar för:
Tobak, snus, alkohol, narkotika, anabola steroider, beroendeframkallande läkemedel.

Vad gör jag?

Vid misstanke om användning av droger föreligger ska föräldrarna snarast kontaktas av ledare för information om personen är under 18 år. Vid misstanke om hantering eller bruk av narkotika eller anabola steroider eller langning föreligger ska du kontakta polisens gatulangningsgrupp och socialförvaltningens fältsekreterare för information. Om misstanke bekräftas ska personen avstängas från sin aktivitet i föreningen under den tid som föreningen bestämmer i det enskilda fallet.

Ansvar

Ansvarig ledare ska tillsammans med föräldrar se till att drogpolicyn efterlevs av gymnasterna. Ordförande ansvarar för föreningens övergripande arbete med drogpolicyn och att den sprids till alla medlemmar och ledare.

Förankring

• Policyn ska informeras till de aktiva.
  • Policyn ska förankras och revideras vid årsmötet.
  • Policyn exponeras på hemsidan.
  • Vid års- och övriga medlemsmöten ska policyn tas upp för diskussion, betydelsen och syftet med den ska klargöras.
Uppdaterad: 25 JUN 2016 11:54 Skribent: Louise Jönsson

Åsa Christensson, Bytaregatan 1 D