Hoppa till sidans innehåll
Foto: Swedish RG Photo

Tävlingar


Förklaring av olika tävlingar:

Distriktstävlingar

Tävlingar för distriktet (Skåne). Om man vinner sin klass på en distriktstävling blir man distriktsmästarinna. Det anordnas en distriktstävling per år.

Regionsserie-tävling

Tävlingar för regionen (Skåne, Halland). Detta är en serietävling och de fem som lyckas bäst under året (ungdomar, juniorer och seniorer) kvalificeras till Götalandsmästerskapen, där gymnaster från övriga regioner i Götaland finns representerade. Om man vinner sin klass på Götalandsmästerskapen blir man alltså Götalandsmästarinna.

Rikstäckande tävlingar

Här finns ett antal olika tävlingar under året. En del är öppna att anmäla sig till medan andra, till exempel Junior- och senior-SM måste man kvala in på eftersom det endast är de tolv bäst rankade gymnasterna i respektive klass som får lov att delta. När det gäller trupp och SM är det fri anmälan och inget kval varken för ungdomar, juniorer eller seniorer. För att få individuella rankningspoäng finns det tävlingar utan kval:

Riksserien
Arrangeras fyra gånger per år. Tävling för juniorer och seniorer samt Fria klassen. Arrangeras en gång om året. Man ställer upp med lag för att se vilken förening som har det bästa laget. De tre bästa poängerna per program läggs ihop och utgör slutsumman. Man kan även ställa upp utan att ha ett lag för att få rankningspoäng. Tävling för juniorer och seniorer. Ungdomarnas lag-SM avgör i samband med USM.

Svenska Cupen & Ungdomscupen
Arrangeras en gång per år och till denna tävling kvalas man in efter resultat från SM och Riksserien.

I Ungdomscupen tävlar bara sista års-gymnasterna i ungdomsklassen. Alltså de som året efter går upp och blir juniorer.

LagCupen
Arrangeras en gång per år. Varje lag ska bestå av 5-6 gymnaster + en trupp alternativ DTQ. Varje lag ska utföra ett program per redskap + fristående. I trupp/DTQ är det valfritt redskap alternativt fristående. Totalt ska 7 program köras.

Lagen möts i matcher med 2 eller 3 lag i varje match beroende på antalet anmälda lag, tills finallag utsetts. Alla lag tävlar i minst två matcher.

 

Uppdaterad: 02 JAN 2019 14:54 Skribent: Louise Jönsson
E-post: Adressen Gömd

 

besöksräknare 

Antal besökare

Postadress:
Landskrona KGF - Gymnastik
Emma Lindahl, Hantverkargatan 30 B, lgh 1
26152 Landskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: emmalindahl1998@gmai...

Se all info