Hoppa till sidans innehåll
Foto: SKURKSTUDIO

Guld och brons till LKGF:s gymnaster i Riksserien 3

19 JUN 2019 10:42
Tredje deltävlingen i Riskserien är nu avverkad i Örnsköldsvik. Fem gymnaster och tränare har varit på plats för att försvara Landskrona Kvinnliga GF:s positioner inom den rytmiska gymnastiken.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 10:42

I juniortävlingarna som hölls under lördagen var det Juniorer FIG som var först ut
på tävlingsgolvet. Tuva Henckel, LKGF som vunnit de två inledande tävlingarna på sin jämnhet var inte riktigt i form och gjorde en del misstag. Repprogrammet  innehöll någon detalj som saknades och någon repände låg försmädligt på golvet. Käglorna gjorde Tuva mycket bra och fick en fin poäng. Det avslutande bandprogrammet var inte helt på topp och Tuva fick denna gång nöja sig med bronset.

Astrid Kristensson Nilsson som tävlar samma kategori hade inte tiondelarna på sin sida. Lite trassligt rep, men bra genomförda käglor och avslut med någon liten miss i sitt bandprogram. Facit blev en sjundeplats och Astrid var verkligen inte nöjd med sin tävling. Vann gjorde Tindra Laukkanen, Södertälje SGF.
 
I junior Bas tävlade Emma Jönsson och Linnéa Larsson för LKGF. Emma var i strålande form och levererade två fina program i käglor och framför allt band. En glädjestrålande gymnast fick sedan kliva högst upp på prispallen och ta emot guldmedaljen för sina fina prestationer. Emma som går från klarhet till klarhet och har en rakt uppåtgående formkurva.

Linnea lyckades långt över förväntan i käglor och fick en mycket fin poäng, satsade friskt i band. Tyvärr blev det knut
och Linnea bytte redskap för att kunna fortsätta sitt program. Men det ville sig verkligen inte i band momentet med det lånade bandet och Linnea fick hålla till godo med 12:e plats.
 
Söndagen var seniorernas dag och Meja Engdahl  Petersson befäster sin ställning bland topp tre i Sverige. Meja gjorde en stark insats med tunnbandet, kägelmomentet hade en del mer att önska men var lugnt och sansat. Band som avslutade tävlingen var för dagen helt okej. Totalt en tredjeplats för Meja som själv tycker att det börjar kännas bra i formen inför SM som avgörs i Malmö under SM veckan. Vann gjorde Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GK.
 
Söndagen avslutades på Paradisbadets anläggning med div vattenrutschkanor,
innan planet hem till Skåne avgick.
Skribent: Louise Jönsson
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

Logga restauran Mamma teresa

 

Skånerevision
  i Skåne-Län AB 

 

Logga HSB

 

 

  KVANTUM_LANDSKRONA   Logga Packarna i Skåne AB

 

 

 

 

 

besöksräknare 

Antal besökare

Postadress:
Landskrona KGF - Gymnastik
Nils Lekeberg, Mantalsvägen 7
24466 Furulund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info