Hoppa till sidans innehåll
Foto: Swedish RG Photo

19 år av skånsk vinst tog i helgen slut då Danmark plockade hem pokalen

07 JUN 2019 15:15
I lördags avgjordes den årliga matchen mellan Skåne och Danmark i rytmisk gymnastik. Landskrona Kvinnliga GF stod som arrangör av tävlingen i Puls arena. I år blev det Danmark som tog med sig segerpokalen hem.
  • Skapad: 07 JUN 2019 15:15

Skånes lag bestod av gymnaster från C4 – gymnasterna i Kristianstad, Nevis RGK i Staffanstorp och LKGF. Alla individuella gymnasterna var utplockade genom ranking av de tävlingar genomförts här i söder. Danmark anlände med full landslagskapacitet, som för tillfället är väldigt god. Det visade sig bli en väldigt spännande match, där Skåne varit obesegrat genom 19 år.  
 
Juniorgymnasterna inledde dagen och Skåne tog en betryggande ledning. Danmark tog guldet individuellt genom Alma Sofie Pedersen som är anmäld till Junior-VM i Moskva senare i sommar. Men sedan var det Skåne för resten. Landskrona höll sig väl framme och Astrid Kristensson Nilsson gjorde en mycket bra tävling med boll, käglor och band. Belöningen blev ett brons. Tuva Henckel var lite svagare än normalt för dagen och fick fjärde platsen. Alma Månsson stilig och intressant på tävlingsgolvet blev femma och Emma Jönsson som har fint flyt i sina program men en liten fadäs med bandet blev sexa.
 
Ungdomsgymnasterna avlöste och Landskronas Milena Kovalenko inledde starkt i fristående. Men i grenen käglor blev det lite tapp och Milena fick denna gång nöja sig med en fjärde plats. Vann gjorde danska gymnaster, där hela prispallen var röd och vit. Nu hade Danmark kommit i fatt.
 
Ungdomstrupperna tävlade före lunchen och LKGF:s trupp bestående av Helen Noman, Lilja Olsen, Lisa Lekeberg, Greta Bajraktari, Maiah Hantoft och Bella Oltner var lite blekare än vanligt och hamnade lite snopna utanför prispallen. Danmark tog guld och det betydde Danmark i ledning!
 

I Junior Duo hade inte LKGF någon representant. Men Nevis RGK krigade på bra och jämnade ut en aning.
Seniorerna tog vid efter pausen. Ett något försvagat skånskt lag, då landslagsgymnasten Viktoria Christov, Nevis RGK inte kom till start. Danmark mönstrade sitt starkaste lag någonsin, med hela VM-laget plus en gymnast som i sommar tävlar Universiaden i Italien. Meja Engdahl Petersson krigade på bra, men några tapp i käglor och ett lite orent tunnbandsprogram betydde att hon denna gång blev passerad av Isabella Schultz från Danmark. Guld till Isabella och silver till Meja. Lucia Modeér Castro gjorde sitt livs bollprogram och fick publiken applåder och ovationer. LKGF:s Celine Vergara kämpade på bra trots en liten benhinneinflammation och hjälpte till att samla poäng. Danmark i klar ledning.
 
De avslutande tävlingarna var Juniortrupp och Senior Duo. Juniortrupp I från Landskrona tog hem segern med sitt bandprogram. Truppen bestod för dagen av Alma Månsson, Astrid Kristensson Nilsson, Sanna Agic, Tuva Henckel och Meja Engdahl Petersson. Föreningens juniortrupp II fick brons efter sina båda försök. Truppen består av  Isabella Sadjadi, Rinesa Osmani, Liusiya Koroleva, Leonita Bajraktari, Cornelia Persson och Aida Smrkovic.
 
Sista kategorin var Senior duo, där LKGF ställde upp med Celine Vergara och Lucia Modeér Castro. Två bra körningar och de fick en bronspeng för tunnbandsprogrammet. Nevis RGK tog hand om guldet och fixade till siffrorna något.
 
Tyvärr blev Skånes segersvit härmed bruten och de danska gästerna kunde glada återvända till Danmark med segerpokalen och “en bra dag på jobbet”. En välförtjänt seger och vi önskar den all lycka för året, tills vi möts igen i Köpenhamn 2020.
Skribent: Louise Jönsson
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

Logga restauran Mamma teresa

 

Skånerevision
  i Skåne-Län AB 

 

Logga HSB

 

 

  KVANTUM_LANDSKRONA   Logga Packarna i Skåne AB

 

 

 

 

 

besöksräknare 

Antal besökare

Postadress:
Landskrona KGF - Gymnastik
Nils Lekeberg, Mantalsvägen 7
24466 Furulund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info